Atletes met Olympische ambities oppermachtig in Bosloop Malden

MALDEN – Twee atletes met Olympische ambities stalen de show, vandaag tijdens de Bosloop in Malden. Op de 10 km bleek Miranda Boonstra op de goede weg terug te zijn na een slepende blessure. Op de 15 km won de Zweedse Sarah Lahti, vriendin van topatleet Jesper van der Wielen uit Wijchen en momenteel wonend in Nijmegen, met een indrukwekkende voorsprong. Beide atletes bereiden zich voor op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Met enkele toppers aan de start en een deelnemersveld van bijna 900 lopers was de 38ste Bosloop niet alleen een geslaagd maar ook een gezellig evenement. Voor alle kinderen had de organisatie presentjes paraat, terwijl voor de volwassenen het startnummer bij voorinschrijving meteen lotnummer was voor een goedgevulde prijzenpot. Zo gingen na afloop dik 200 lopers glunderend naar huis met een prijsje, beschikbaar gesteld door de Maldense middenstand. Bijzonder was ook de deelname van enkele vluchtelingen. Het parcours van de trimloop ligt op een steenworp afstand van het AZC-tentenkamp Heumensoord.

De beker voor de sportiefste school ging naar de Tovercirkel en dubbel feest werd het na afloop in Molenhoek, waar Miranda Boonstra en haar levenspartner Noël Keijsers hun beider overwinning op de 10 km mochten vieren. Daarmee herhaalde het duo zijn succes van zes jaar geleden, toen beiden de 15 km van Malden wonnen.

Keijsers werd zondag de hele wedstrijd op de voet gevolgd door twee concurrenten. Bram Aerts en Ruud Nefkens eindigden nog geen minuut na hem, terwijl Miranda Boonstra vanaf de start haar voorsprong uitbouwde. Toch was de atlete niet helemaal tevreden. “Af en toe heb ik wat last van astma en dat speelde nu ook”, aldus Boonstra die haar comeback maakte in de wedstrijdsport. Ze kampte met vocht in een hielbot en een pijnlijke aanhechting van de achillespees. Haar volgende doel is de Zevenheuvelenloop maar of ze dan al fit genoeg is voor een plek op het podium durfde Boonstra niet te zeggen. “Dat is nu nog moeilijk in te schatten. Het was al fijn om weer eens een wedstrijd te lopen.’’

Op de 15 km was Nijmegenaar Wouter Hoefslot net iets sneller bij de finish dan zijn plaatsgenoten Gerrie Wessels en Wouter Van Casteren. Bij de vrouwen ging de overwinning op de 15 km ook al naar een internationale topatlete met Olympische ambities. De Zweedse Sarah Lahti won met liefst 8 minuten voorsprong op Hilde Pape uit Nijmegen.

Tekst: John van Oppen

 

Ook het teamklassement werd gewonnen door team de Keizer en zijn prinsessen. Wie zou daar in zitten? 🙂  Voor deze en meer zie alle uitslagen.

2 km jongens: 1. Jim van Keulen Malden 2. Job van Keulen Malden 3. Stan Peters Malden.

2 km meisjes: 1. Nastia Kimel Malden 2. Paula Spoelman Wijchen 3. Laureen van Driel Malden.

5 km mannen: 1. Thomas Doesburg Nijmegen 16.26 min. 2. Daan Pistorius Heilig Landstichting 16.55, 3. Laurens den Ouden Utrecht 17.03.

5 km vrouwen: 1. Karen Wijlaars Wijchen 18.08 min, 2. Pauline Claessen Malden 18.20, 3. Elly van Duynhoven Brg en Dal 20.06.

10 km mannen: 1. Noel Keijsers Molenhoek 35.08 min. 2. Bram Aerts Nijmegen 35.26, 3. Ruud Nefkens Nijmegen 35.53.

10 km vrouwen: 1. Miranda Boonstra Molenhoek 36.58 2. Sonja Jaarsveld Rijkevoort 39.28, 3. Inge Mutsaers Nijmegen 40.51.

15 km mannen: 1. Wouter Hoefsloot Nijmegen 53.44 min. 2. Gerwin Wessels Nijmegen 54.59, 3. Wouter van Casteren Berg en Dal 56.42.

15 km vrouwen: 1. Sarah Lahti Zweden/Wijchen 56.15 min. 2. Hilde Pape 1.04.13, 3. Marieke smidt Nijmegen 1.10.40

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.