Miranda Boonstra en Eyob van Lent winnen 10 km Bosloop Malden

De 39ste Bosloop mocht zich met 1000 deelnemers verheugen op een grote opkomst. Miranda Boonstra liep haar eerste wat serieuze wedstrijd, na een periode met blessureleed, en bleef de nummer 2, Christine Venhuizen ruim voor. De wat frisse omstandigheden, 8 graden Celsius en windkracht 4, leken Miranda niet te deren. Miranda: “… Christine ging hard weg, en ik dacht ‘laat maar gaan, gaat zo wel lekker, met 3:33 over de eerste kilometer’. Ik kon vervolgens goed doortrekken ook na de klim op Mulderskop, fijn gevoel. Komt waarschijnlijk door het vele fietsen.” Met 36:32 was Miranda ook sneller dan in 2015. Brechtje Kraan werd 3e op de 10 km.

DSC05437

Bij de mannen won Eyob van Lent (34:27), voor Luuk Wijering (34:47) en Noel Keijsers (34:54). Eyob van Lent loopt in het Talententeam dat bestaat uit sportieve Eritrese vluchtelingen uit Nijmegen.

DSC05453

Op de 5 km bij de mannen was er een klein kopgroepje, waarin de de laatste kilometer Marco Otten (16:35) enige afstand kon nemen, terwijl er een fotofinish met Essi Darvishi net voor Thomas Doesburg (beiden 16:40) nodig was. Marco: “… ik zag dat ze het wat lastig kregen in de laatste kilometer en kon wat afstand nemen. Ik heb lekker gelopen”. Karen Wijlaars won net als vorig jaar de 5 km bij de dames (19:05). Karen: “… prima wedstrijd, met veel lopers uit de wijde regio. Ik lag inderdaad wat los bij de dames, maar er waren genoeg ruggen van mannen om op te richten”.

De winst op de 15 km bij de vrouwen was voor Irene van Lieshout (58:42), voor Pauline Bos (in de loperswereld vooral bekend als Pauline Claessen), en Julia van Tuijl. Bij de mannen: Joost van Wijngaarden (54:43) werd nummer 1 voor Peter van Stralen en Tom Meulendijks.

DSC05457 DSC05466

De 2 km (tot 16 jaar) werd bij de jongens gewonnen door Job van Keulen, voor Jasper van Wezel en Maxwell Bayer. Bij de meisjes won Paula Spoelman, voor Maite van Wezel en Eefke Winkelhorst”.

De Bosloop Malden was ook blij met de deelname van 130 lopertjes in de Bambinoloop, waar het fundament voor de toekomst gelegd werd.

Bosloop Malden was blij verrast met de deelname van Emile Roemer. “… 30 jaar geleden heb ik hier ook gelopen, en ik was benieuwd of ik de tijd kon verbeteren.” Zijn dochter had hem overgehaald en ingeschreven. “Het viel niet tegen, alleen de laatste kilometer was wat zwaar”. Dochter Merle Roemer: “… ik ben de trainingscoach, en ja hier (redactie: Bosloop Malden) moet je tijd voor maken!” Voor foto van Emile Roemer, klik hier.

Alle uitslagen

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.