Jeugd-Cross-Competitie

Word jij crossloop-kampioen van Nijmegen en omgeving seizoen 2018-2019?

Dit winterseizoen vindt de eerste editie plaats van de Jeugdcrosscompetitie Nijmegen e.o.!

De competitie omvat vier wedstrijden: Molenhoeks Makkie, de Maldense Bosloop, de Nieuwjaarsloop en de Leemkuilcross. Voor het eindklassement is deelname aan drie van deze wedstrijden noodzakelijk. Bij de inschrijving voor Molenhoeks Makkie en voor de Maldense Bosloop kun je aangeven dat je met de gehele crosscompetitie wil meedoen (je moet je nog wel opgeven voor iedere loop afzonderlijk). De nummers 1 tot en 3 van de crosscompetitie ontvangen na afloop van de Leemkuilcross, naast natuurlijk eeuwige roem, een prijs.

Dit zijn de leeftijdscategorieën en de afstanden die in elk van die categorieën gelopen gaan worden:

Korte afstand
 • 3 categorieën:
 • geboortejaar 2011 – 2012
 • geboortejaar 2009 – 2010
 • geboortejaar 2006 – 2008
 • Molenhoeks Makkie: 2.3 km
 • Maldense Bosloop: 2.0 km
 • Nieuwjaarsloop: 1.5 km
 • Leemkuilcross: 1.2 km
Lange afstand:
 • 1 categorie, met geboortejaar 2003 – 2005
 • Molenhoeks Makkie: 5 km
 • Maldense Bosloop: 5 km
 • Nieuwjaarsloop: 5 km
 • Leemkuilcross: 1.8 km

Doe jij mee?

Alle verdere wedstrijdinformatie, het wedstrijdreglement en het klassement vind je op de website van Nijmegen Atletiek.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Jeugd-Cross-Competitie

Winst voor Sami van Lent op 10 km en Christine Venhuizen op 5 km in de 40e editie van de Bosloop Malden

Bij de 40e jubileumeditie van de Bosloop Malden starten onder prima omstandigheden een kleine duizend deelnemers op de verschillende afstanden.

De van oudsher hoofdafstand, de 10 km, werd gewonnen door Sami van Lent in 33:44, een prima prestatie op het pittige parkoers. Sami loopt in het Talententeam Nijmegen dat bestaat uit sportieve Eritrese vluchtelingen, en bleef Gebreselassi Habtom en Ties van den Hurk ruim voor. Bij de vrouwen ging de winst op de 10 km naar Rinske Platvoet (42:21) voor Toke Custers en Sabiena Feenstra.

De 15 km werd bij de vrouwen gewonnen door Pauline Bos-Claessen (58:58) voor Julia van Tuijl en Natasja van Megen. Tom Meulendijks, vorig jaar 3e, schoof 2 plaatsen op bij de mannen (54:52) voor Joost van Wijngaarden en Ralf Hamers.

Op de 5 km prolongeerde Marco Otten zijn titel. Hij was hierbij zelfs 19 secondes sneller dan vorig jaar: 16:16. Marco bleef Thomas Doesburg en Essi Darvishi voor. Bij de vrouwen won Christine Venhuizen overtuigend in 17:40 voor Lotte van der Pol en Brechtje Kraan.

De 2 km (tot en met 12 jaar) werd gewonnen door Andreas van der Heijden in 7:18 afgetekend voor Sam van Keulen en Jochem Cox. Tischa Braum won bij de meisjes, voor Isabella Beumers en Lente de Koning.

De loop voor lopers met een beperking kende alleen maar winnaars. Sophie Boekestijn won de eerste serie, en nadat Florian d’Acona, Juul Graat en Tom Schaap na wat vertraging, door het iets te fanatieke inlopen, serie 2 liepen, kwamen zij ook tot topprestaties.

De Bambino’s waren ook weer massaal van de partij. Niets zo mooi als de jonge kinderen tot en met 6 jaar vol overgave te zien strijden. Voor iedereen was er een prijsje.

In de jubileumeditie van de Bosloop Malden was er nog een woordje van de Burgemeester van Malden (gemeente Heumen), voor de speaker en organisator van het eerste uur: Antoon Thijssen. Na 40 edities vindt Antoon het wel mooi genoeg geweest. We gaan zijn enthousiast commentaar met de klassieker “er zijn vandaag 2 grote wedstrijden, de NY marathon en de Bosloop Malden. We wensen onze collega’s in NY veel succes” missen!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Winst voor Sami van Lent op 10 km en Christine Venhuizen op 5 km in de 40e editie van de Bosloop Malden

Actuele berichtgeving Bosloop Malden

Onze actuele berichtgeving doen we op Facebook. Check dus geregeld www.facebook.com/BosloopMalden of nog beter, abonneer je op die Facebook pagina!

Er is een speciale Facebook pagina voor de Kidsrun: www.facebook.com/Kidsrun-Bosloop-Malden

De wedstrijdverslagen komen ook op de website.

Zeven

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Actuele berichtgeving Bosloop Malden

Miranda Boonstra en Eyob van Lent winnen 10 km Bosloop Malden

De 39ste Bosloop mocht zich met 1000 deelnemers verheugen op een grote opkomst. Miranda Boonstra liep haar eerste wat serieuze wedstrijd, na een periode met blessureleed, en bleef de nummer 2, Christine Venhuizen ruim voor. De wat frisse omstandigheden, 8 graden Celsius en windkracht 4, leken Miranda niet te deren. Miranda: “... Christine ging hard weg, en ik dacht 'laat maar gaan, gaat zo wel lekker, met 3:33 over de eerste kilometer'. Ik kon vervolgens goed doortrekken ook na de klim op Mulderskop, fijn gevoel. Komt waarschijnlijk door het vele fietsen.” Met 36:32 was Miranda ook sneller dan in 2015. Brechtje Kraan werd 3e op de 10 km. DSC05437 Bij de mannen won Eyob van Lent (34:27), voor Luuk Wijering (34:47) en Noel Keijsers (34:54). Eyob van Lent loopt in het Talententeam dat bestaat uit sportieve Eritrese vluchtelingen uit Nijmegen. DSC05453 Op de 5 km bij de mannen was er een klein kopgroepje, waarin de de laatste kilometer Marco Otten (16:35) enige afstand kon nemen, terwijl er een fotofinish met Essi Darvishi net voor Thomas Doesburg (beiden 16:40) nodig was. Marco: “... ik zag dat ze het wat lastig kregen in de laatste kilometer en kon wat afstand nemen. Ik heb lekker gelopen”. Karen Wijlaars won net als vorig jaar de 5 km bij de dames (19:05). Karen: "… prima wedstrijd, met veel lopers uit de wijde regio. Ik lag inderdaad wat los bij de dames, maar er waren genoeg ruggen van mannen om op te richten”. De winst op de 15 km bij de vrouwen was voor Irene van Lieshout (58:42), voor Pauline Bos (in de loperswereld vooral bekend als Pauline Claessen), en Julia van Tuijl. Bij de mannen: Joost van Wijngaarden (54:43) werd nummer 1 voor Peter van Stralen en Tom Meulendijks. DSC05457 DSC05466 De 2 km (tot 16 jaar) werd bij de jongens gewonnen door Job van Keulen, voor Jasper van Wezel en Maxwell Bayer. Bij de meisjes won Paula Spoelman, voor Maite van Wezel en Eefke Winkelhorst”. De Bosloop Malden was ook blij met de deelname van 130 lopertjes in de Bambinoloop, waar het fundament voor de toekomst gelegd werd. Bosloop Malden was blij verrast met de deelname van Emile Roemer. "... 30 jaar geleden heb ik hier ook gelopen, en ik was benieuwd of ik de tijd kon verbeteren." Zijn dochter had hem overgehaald en ingeschreven. "Het viel niet tegen, alleen de laatste kilometer was wat zwaar". Dochter Merle Roemer: "... ik ben de trainingscoach, en ja hier (redactie: Bosloop Malden) moet je tijd voor maken!" Voor foto van Emile Roemer, klik hier. Alle uitslagen
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Miranda Boonstra en Eyob van Lent winnen 10 km Bosloop Malden

Informatie over voor en na-inschrijving

Voor informatie, zie deze site en Actuele berichtgeving Bosloop Malden.
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Informatie over voor en na-inschrijving

Christine Venhuizen start in Bosloop Malden

Interview van Christine Venhuizen door Matthee Moons (Journalist 1Heumen) De Bosloop in Malden komt er weer aan: op zondag 6 november zullen weer honderden lopers en loopsters aan de start verschijnen om hun ronde door de prachtige bossen van Heumensoord te maken. Onder hen een opvallende atlete: Christine Venhuizen, Keniaanse van geboorte en een lokale toploopster: onlangs zegevierde zij in Molenhoek bij het Molenhoekse Makkie. Christine is woonachtig in Nijmegen en zij is pas op latere leeftijd begonnen met lopen. Personalia Christine: “35 jaar geleden ben ik geboren in Nairobi, Kenia als Christine Wangari. Mijn jeugd bracht ik door in Birisha een dorp in de buurt van Nyeri. De taal was thuis Kikuyu, maar op school moesten we Engels en Swahili spreken. In die tijd deed ik nog niet aan sport, want ik had altijd last van een bloedneus, wat mogelijk door de hoogte (2400 meter) kwam. Na de middelbare school ging ik werk zoeken in de stad Nyahururu.” Martijn “Toen ik 20 was, ontmoette ik Martijn Venhuizen. Hij begeleidde Keniaanse atleten en combineerde zijn vakantie met een bezoek aan de atleten in hun thuisland. Ik werkte op dat moment (2001) in een hotel en ontmoette hem daar. We raakten bevriend en we trouwden in 2003 in Kenia.” Naar Nederland “In 2004 verhuisde ik naar Nederland, naar Lienden. Allereerst moest ik een inburgeringscursus volgen; dat ging goed en ik kan nu goed Nederlands spreken. We kregen twee kinderen: Björn, die nu 13 is en Alyn: zij is nu 8. Later zijn we verhuisd naar Nijmegen, waar ik nu nog woon en me heel thuis voel. De Nederlandse nationaliteit heb ik in 2009 gekregen.” Hardlopen “Tot 2005 deed ik weinig aan sport, terwijl mijn man Martijn juist veel bezig was in de atletiek. Hij zei me meer te bewegen en kocht hardloopschoenen voor mij; ik ben gaan hardlopen en liep al snel mijn eerste wedstrijd: de Terploop in Heumen. Ik won de 10 km in 43 min en kreeg hiervoor een envelop met geld. Dat stimuleerde me om méér te lopen. Ik werd lid van het Seven Hills running team: Martijn was hier jeugdtrainer en Has van Cuijk de hoofdtrainer. Van Has heb ik veel geleerd, hij was als mijn vader. Helaas is hij enkele jaren geleden veel te vroeg overleden. De woorden van Has Cuijk blijven voor altijd gegrift in mijn hart "BLIJF RENNEN!!" Cifla “Nu loop ik bij Atletiekvereniging Cifla en train 9x per week. Mijn favoriete afstand is de 10 km en mijn PR is 35.35 min. Gelukkig heb ik ook 2 sponsors:  Newline International uit Denemarken en het LoopCentrum uit Horst. Daardoor kan ik wedstrijden in het buitenland lopen, maar ook familie in Kenia bezoeken.” Doelen “Mijn doelen zijn voorlopig: lekker lopen, geen blessures. Ik hoop mijn tijden op de 10 km te verbeteren. Ook hoop ik anderen te kunnen stimuleren te gaan hardlopen en dan doel ik met name op vrouwen uit andere culturen.” Bosloop “Daar heb ik echt zin in. Het is een mooi parcours en ik hoop een mooie strijd te kunnen leveren met Miranda Boonstra.”   Christine Venhuizen-1 Christine Venhuizen      
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Christine Venhuizen start in Bosloop Malden

Atletes met Olympische ambities oppermachtig in Bosloop Malden

MALDEN – Twee atletes met Olympische ambities stalen de show, vandaag tijdens de Bosloop in Malden. Op de 10 km bleek Miranda Boonstra op de goede weg terug te zijn na een slepende blessure. Op de 15 km won de Zweedse Sarah Lahti, vriendin van topatleet Jesper van der Wielen uit Wijchen en momenteel wonend in Nijmegen, met een indrukwekkende voorsprong. Beide atletes bereiden zich voor op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Met enkele toppers aan de start en een deelnemersveld van bijna 900 lopers was de 38ste Bosloop niet alleen een geslaagd maar ook een gezellig evenement. Voor alle kinderen had de organisatie presentjes paraat, terwijl voor de volwassenen het startnummer bij voorinschrijving meteen lotnummer was voor een goedgevulde prijzenpot. Zo gingen na afloop dik 200 lopers glunderend naar huis met een prijsje, beschikbaar gesteld door de Maldense middenstand. Bijzonder was ook de deelname van enkele vluchtelingen. Het parcours van de trimloop ligt op een steenworp afstand van het AZC-tentenkamp Heumensoord. De beker voor de sportiefste school ging naar de Tovercirkel en dubbel feest werd het na afloop in Molenhoek, waar Miranda Boonstra en haar levenspartner Noël Keijsers hun beider overwinning op de 10 km mochten vieren. Daarmee herhaalde het duo zijn succes van zes jaar geleden, toen beiden de 15 km van Malden wonnen. Keijsers werd zondag de hele wedstrijd op de voet gevolgd door twee concurrenten. Bram Aerts en Ruud Nefkens eindigden nog geen minuut na hem, terwijl Miranda Boonstra vanaf de start haar voorsprong uitbouwde. Toch was de atlete niet helemaal tevreden. “Af en toe heb ik wat last van astma en dat speelde nu ook”, aldus Boonstra die haar comeback maakte in de wedstrijdsport. Ze kampte met vocht in een hielbot en een pijnlijke aanhechting van de achillespees. Haar volgende doel is de Zevenheuvelenloop maar of ze dan al fit genoeg is voor een plek op het podium durfde Boonstra niet te zeggen. “Dat is nu nog moeilijk in te schatten. Het was al fijn om weer eens een wedstrijd te lopen.’’ Op de 15 km was Nijmegenaar Wouter Hoefslot net iets sneller bij de finish dan zijn plaatsgenoten Gerrie Wessels en Wouter Van Casteren. Bij de vrouwen ging de overwinning op de 15 km ook al naar een internationale topatlete met Olympische ambities. De Zweedse Sarah Lahti won met liefst 8 minuten voorsprong op Hilde Pape uit Nijmegen. Tekst: John van Oppen   Ook het teamklassement werd gewonnen door team de Keizer en zijn prinsessen. Wie zou daar in zitten? 🙂  Voor deze en meer zie alle uitslagen. 2 km jongens: 1. Jim van Keulen Malden 2. Job van Keulen Malden 3. Stan Peters Malden. 2 km meisjes: 1. Nastia Kimel Malden 2. Paula Spoelman Wijchen 3. Laureen van Driel Malden. 5 km mannen: 1. Thomas Doesburg Nijmegen 16.26 min. 2. Daan Pistorius Heilig Landstichting 16.55, 3. Laurens den Ouden Utrecht 17.03. 5 km vrouwen: 1. Karen Wijlaars Wijchen 18.08 min, 2. Pauline Claessen Malden 18.20, 3. Elly van Duynhoven Brg en Dal 20.06. 10 km mannen: 1. Noel Keijsers Molenhoek 35.08 min. 2. Bram Aerts Nijmegen 35.26, 3. Ruud Nefkens Nijmegen 35.53. 10 km vrouwen: 1. Miranda Boonstra Molenhoek 36.58 2. Sonja Jaarsveld Rijkevoort 39.28, 3. Inge Mutsaers Nijmegen 40.51. 15 km mannen: 1. Wouter Hoefsloot Nijmegen 53.44 min. 2. Gerwin Wessels Nijmegen 54.59, 3. Wouter van Casteren Berg en Dal 56.42. 15 km vrouwen: 1. Sarah Lahti Zweden/Wijchen 56.15 min. 2. Hilde Pape 1.04.13, 3. Marieke smidt Nijmegen 1.10.40
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Atletes met Olympische ambities oppermachtig in Bosloop Malden

Voorlopige prijzenpot

Hieronder een (voorlopige) lijst van Maldense ondernemers die prijzen beschikbaar stellen voor deelnemers aan de Bosloop 2015. De lijst wordt de komende dagen nog aangevuld met nieuwe sponsoren. Zie voor meer informatie De Brug Nijmegen. Lees verder
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Voorlopige prijzenpot

Jorrit Cleij wint de 10 km van de Bosloop Malden

De 37e Maldense Bosloop werd met overmacht gewonnen door Jorrit Cleij. In Malden was het behoorlijk warm met een stevige instraling van de zon, echter dat deerde de 27-jarige atleet van Team Zevenheuvelen blijkbaar niet. Ondanks een tegensputterende hamstring won Jorrit de 10 km in een tijd van 32.19 minuten. Daarmee was hij 3.05 sneller dan nummer 2, Dorus Arts. Voor Jorrit Cleij was het de 3e keer dat hij winnend over de streep kwam in Malden. Jorrit toonde zich tevreden. Nu de blessure nagenoeg verleden tijd is, hoopt Jorrit zijn volgende doel te halen: “Als eerste Nijmegenaar finishen in de Zevenheuvelenloop.” Traditiegetrouw gebruikte weer veel lopers de Bosloop Malden als laatste test voor de Zevenheuvelenloop. Bij de vrouwen was de 10 km een prooi voor Anne-Marie Willems, een regiotopper V40+ uit Mook. Twee weken eerder eindigde ze in “Molenhoeks Makkie” nog als 2e achter de ongenaakbare Miranda Boonstra, maar helaas paste de op het programma van Miranda staande 32 km duurloop met veel heuvels dit jaar niet in de Maldense Bosloop. Ook Anne-Marie Willems weet wat ze nog meer wil: voor de 2e keer de Zevenheuvelenloop voltooien binnen het uur. Bij de mannen won triatleet John Aalbers (1965) de 15 km in 55:58. John's lange lijst met overwinningen blijft gewoon doorgroeien. Opvallend tijdens de Bosloop was de prestatie van Yasmine Abbes van Nijmegen Atletiek. Het hardlooptalent uit Mook, in regionale wedstrijden al zo vaak eerste, won de 2km in een tijd waar die alleen de eerste drie jongens konden verbeteren. Timo Siroen was het snelst van dit trio. Op de 15 km voor vrouwen won Daphne Goorhuis (23) tot haar verrassing voor het eerst een wedstrijd. Ze doet pas sinds kort mee aan looptrainingen aan de Nijmeegse universiteit en kent haar krachten nog niet. De 5 km werd gewonnen Andrew Grech (mannen) en Karen Wijlaars (vrouwen). Later meer... hou ook Facebook in de gaten
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Jorrit Cleij wint de 10 km van de Bosloop Malden

Podiumplaatsen Bosloop Malden 2014

Voorlopige uitslagen, later meer.
  man 2km
Timo Siroen 00:07:16
Bram Schols 00:07:18
Jim van Keulen 00:07:20
  vrouw 2km
Yasmine Abbes 00:07:23
Nastia Kimel 00:08:18
Wies Polman 00:08:40
  man 5km
Andrew Grech 00:16:05
Michiel Kallenberg 00:17:19
Jurgen Claassen 00:17:40
  vrouw 5km
Karen Wijlaars 00:18:54
Elly van Duynhoven 00:20:06
Elien Fleur Coenen 00:21:10
  man 10km
Jorrit Cleij 00:32:19
Dorus Arts 00:35:24
Alex Mulders 00:35:33
  vrouw 10km
Anne-Marie Willems 00:42:12
Cindy van der Avoort 00:42:56
Renee Tijdink 00:43:05
  man 15km
John Aalbers 00:55:58
Wouter van Casteren 00:58:21
Marcel Alma 00:58:51
  vrouw 15km
Daphne Goorhuis 01:12:38
Toni van Dinter 01:14:22
Hester Zegers 01:17:16
Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Podiumplaatsen Bosloop Malden 2014