Winst voor Sami van Lent op 10 km en Christine Venhuizen op 5 km in de 40e editie van de Bosloop Malden

Bij de 40e jubileumeditie van de Bosloop Malden starten onder prima omstandigheden een kleine duizend deelnemers op de verschillende afstanden.

De van oudsher hoofdafstand, de 10 km, werd gewonnen door Sami van Lent in 33:44, een prima prestatie op het pittige parkoers. Sami loopt in het Talententeam Nijmegen dat bestaat uit sportieve Eritrese vluchtelingen, en bleef Gebreselassi Habtom en Ties van den Hurk ruim voor. Bij de vrouwen ging de winst op de 10 km naar Rinske Platvoet (42:21) voor Toke Custers en Sabiena Feenstra.

De 15 km werd bij de vrouwen gewonnen door Pauline Bos-Claessen (58:58) voor Julia van Tuijl en Natasja van Megen. Tom Meulendijks, vorig jaar 3e, schoof 2 plaatsen op bij de mannen (54:52) voor Joost van Wijngaarden en Ralf Hamers.

Op de 5 km prolongeerde Marco Otten zijn titel. Hij was hierbij zelfs 19 secondes sneller dan vorig jaar: 16:16. Marco bleef Thomas Doesburg en Essi Darvishi voor. Bij de vrouwen won Christine Venhuizen overtuigend in 17:40 voor Lotte van der Pol en Brechtje Kraan.

De 2 km (tot en met 12 jaar) werd gewonnen door Andreas van der Heijden in 7:18 afgetekend voor Sam van Keulen en Jochem Cox. Tischa Braum won bij de meisjes, voor Isabella Beumers en Lente de Koning.

De loop voor lopers met een beperking kende alleen maar winnaars. Sophie Boekestijn won de eerste serie, en nadat Florian d’Acona, Juul Graat en Tom Schaap na wat vertraging, door het iets te fanatieke inlopen, serie 2 liepen, kwamen zij ook tot topprestaties.

De Bambino’s waren ook weer massaal van de partij. Niets zo mooi als de jonge kinderen tot en met 6 jaar vol overgave te zien strijden. Voor iedereen was er een prijsje.

In de jubileumeditie van de Bosloop Malden was er nog een woordje van de Burgemeester van Malden (gemeente Heumen), voor de speaker en organisator van het eerste uur: Antoon Thijssen. Na 40 edities vindt Antoon het wel mooi genoeg geweest. We gaan zijn enthousiast commentaar met de klassieker “er zijn vandaag 2 grote wedstrijden, de NY marathon en de Bosloop Malden. We wensen onze collega’s in NY veel succes” missen!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.