Over ons

Het ontstaan van de Bosloop Malden alsmede de organisatie ervan is hieronder weergegeven.

bosloop-logoOrganisatie: De Bosloop Malden is altijd op een vaste datum: de eerste zondag van de maand november.

Er zijn vijf verschillende hardloopafstanden en vier wandelafstanden. Elke liefhebber van (hard)loopsport – piepjong, stokoud, zeer ervaren of volstrekt onervaren – kan dus kiezen voor de best passende uitdaging. De startlocatie, een grasveld, ligt precies op de grens van het bos met de bebouwde kom van Malden. Van hieruit voert het parcours de lopers over de paden door Heumensoord.

Het Wedstrijdsecretariaat is gevestigd op het startveld te Malden.

Het parcours en praktische informatie vind je onder de uitvalmenu’s van het evenement, bij de desbetreffende afstand.

In training voor de Zevenheuvelenloop? Dan is de Bosloop de ideale testcase. Juist omdat de prestatieloop in  Malden twee weken ervoor plaatsvindt, is dit de ultieme proef om de conditie te peilen.

De organisatie van de Bosloop is volledig in handen van vrijwilligers aangesloten bij  De Pedaleurs, een toerfietsclub met ongeveer 150 enthousiaste leden. Meer info over deze Maldense Tourfietsclub op www.pedaleurs.nl

bosloop-logo
Visie: Bij de Bosloop staat het recreatieve karakter als vanouds voorop en dat willen we ook in de toekomst  graag zo houden. Het organisatiecomité streeft er naar de Bosloop zo hecht mogelijk  in de Maldense gemeenschap te verankeren.

Zo krijgen basisscholen, middelbare scholen, sportverenigingen en bedrijven de kans een eigen team  van vijf deelnemers in te schrijven voor een afstand naar wens.

Speciaal om de jeugd voor de Bosloop aantrekkelijk te maken is er de MTM Kidsrun Bosloop Malden bokaal die wordt uitgereikt aan de Heumense basisschool met de meeste finishende deelnemers.

Vanaf 2024 organiseren we ook een wandeltocht met 4 verschillende afstanden, zodat ook degenen die van normaal lopen houden kunnen deelnemen.

Op die manier wil de Bosloop Malden binnen de gemeente Heumen uitgroeien tot een jaarlijks platform waarop ´gezondheid door bewegen´ in de schijnwerpers staat.
bosloop-logo

Historie: In 1978 begon een groepje sportfanaten een jaarlijkse hardloopwedstrijd. Zodoende kon elke loper zijn of haar vorderingen testen. Toen het aantal deelnemers aan de Bosloop fors toenam heeft de groep de Tourfietsclub De Pedaleurs gevraagd om de groeiende organisatie van hem over te nemen.