Strava segments beschikbaar

bosloop-logoRaken hardlopers ook verslaafd aan Strava?

Je legt met je GPS-device een route vast en vervolgens upload je die op Strava. Vervolgens zie je of je ergens de King / Queen Of the Mountain (KOM / QOM) bent, of een top-10 hebt. Ook kun je de prestaties van je vrienden volgen op je favoriete traject. Veel wielrenners zijn er aan verslaafd. Zo hebben ruim 6500 wielrenners een tijd gezet op de Keutenberg. Moet ik dat wel willen? Afgelopen maandag, overwoog de Strava verslaafde Thijs Zonneveld, om in de vliegende storm nog even een KOMmetje mee te pakken (luister BNR Nieuwsradio: zo erg kan de verslaving zijn).

Hardlopers beginnen Strava ook te ontdekken. Natuurlijk zijn veel trainingsroutes zo plat als een biljartlaken. Is wel een beetje triest om King Of the Mountain te zijn op een vlak parkoers. Strava gebruikt hier dan ook de term CR, course record. In de Bosloop Malden hebben we een aantal fraaie segmenten aangemaakt. Zeker op Mulderskop had hier overigens wel degelijk van een KOM / QOM gesproken kunnen worden met zo’n 30 meter stijging. We zijn trouwens in overleg met de weergoden om een harde zuidwester te regelen, om in de woorden van Thijs Zonneveld, de lopers te voorzien van meteorologische doping op Mulderskop.

Hoe dan ook, zet a.s. zondag je GPS aan bij http://bosloopmalden.nl!

Voor eerdere info, zie ook ons Facebook, bijvoorbeeld Miranda Boonstra over de Bosloop en natuurlijk Miranda Boonstra op Strava.